Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Worth Your Time: Antologi Jiwa Kacau

Bila kali terakhir aku buat review novel eh? Lama jugak ke baru? Kesah pulak aku nak review apa. Tapi kalau review novel dari aku, lagi banyak novel thriller/seram lah berbanding novel cinta. Yes, I'm that keras person liddat. Sampaikan pakwe cakap: "Dear future kids, don't read thriller novels like your future mom do. It scares me, a lot." Aiceceh. Mengada lettew.
Okay sebelum aku meleret ke topik cinta yang tak sepatutnya. Tadaaaaa!

Nama dah antologi, so ada banyak lah cerita dalam ni. Ada 5 totalnya:
#1: Tragedi di Lampu Isyarat; Elle Mardiana. Twist yang aku dapat dari cerita ni sangat power. Kesan yang mendalam yawww. Terutama part-part seram, ngeri. Tak usah kabo. Best =)
#2: Menari Dalam Duka; Attokz Dikulgai. Mengajar aku erti kesabaran dalam menghabiskan cerita ni. Mula-mula aku fikir nak skip jugak. Tapi bila aku mendalami, oh I wish I know Arzam Domino (by the way watak dia suka makan Domino's Pizza) okay tu je nak cakap. Ada sinar-sinar keinsafan lepas…